Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 2 opakowanie
żółtko jajek 8
cukier waniliowy 2
mocny napar z kawy
likier migdałowy
Biszkopty
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Serek mascarpone połączyć z żółtkami. Dodać cukier waniliowy. Następnie sporządzić mocny napar z kawy i alkoholu i zostawić do ostygnięcia. Biszkopty maczać w kawie i układać w dowolnym naczyniu. Każdą jedną warstwę biszkoptów przekładać warstwą masy serowej. Udekorować polewą czekoladową i deser schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.10.2013 22:43
bardzo fajny pomysł
caralajna 14.05.2013 07:17
pyszny deser
Malinka 02.05.2013 19:30
Po prostu przepiękne!
Ela20 31.12.2011 09:19
pyszny deser
Baska Kaska 01.01.2011 17:45
fantastyczne
Emilia21 08.09.2010 15:49
przepyszne musi być
Katarzyna/kate1980 30.08.2010 13:31
dodam jeszcze że robił to mój mąż na walentynki
ewelina/bunia 29.08.2010 18:27
wygląda genialnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak