Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt
jabłko 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
majonez 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżej kapusty

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, posolić i pozostawić na 10 minut. Następnie wygnieść sok z kapusty, dodać drobno pokrojone ogórki, cebulę, tarte jabłko i marchewkę, wymieszać z majonezem i doprawic do smaku solą i pieprzem.
Podawać do obiadu, np do mięsa z kurczaka bądź smazonej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.01.2012 10:16
pycha
Dorota71 24.09.2010 07:55
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak