Sposób przygotowania

Papryki przecinamy na pol aby otrzymac lodeczki,wycinamy srodki i czyscimy z ziaren.Szpinak gotujemy lekko posolony,odsaczamy na durszlaku i siekamy(grubo, tylko aby mozna go bylo wygodnie wymieszac)Gotujemy ryz,odcedzamy dokladnie.Szpinak przesmazamy z lekko rozgniecionym zabkiem czosnku na lyzce oliwy z oliwek,na koniec czosnek wyjmujemy.Pomidory kroimy w mniejsze kawalki.Wszystko tz.mieso,szpinak,ryz,pomidory i parmezan mieszamy razem.Farszem napelniamy czubato polowki papryki i ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na blaszce.Zalewamy sosem do spagetti i dolewamy 250 ml wody.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach 40-60 min.

Komentarze

  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To coś dla mnie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja wywalę szpinak - reszta super :-)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też nie lubię szpinaki, ale reszta jak najbardziej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    A ja szpinak lubie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !