Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie pieczonki Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1.5 kg
boczek wędzony 300 g
cebula biała 2 sztuki
Grill przyprawa ziołowa Prymat do smaku
sól do smaku
olej roślinny do smarowania folii
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie pieczonki Eli

Ziemniaki w łupinkach zalać wrzątkiem i gotować 5 minut.Odcedzić na durszlaku,przelać zimną wodą,obrać i pokroić w plastry.Boczek pokroić w supki,cebule w pół plastry.Kawałki folii posmarować olejem,układać warstwami ziemniaki,przyprawy,cebulę,boczek,aż do wyczerpania składników.Folię zawinąć i piec na grillu około 25 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 29.07.2010 22:06
Jajć! Jak ja uwielbiam takie duszonki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak