Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ZEBRA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka 3 szkl
mąka 2 łyżki
woda 1 szkl
olej 1 szkl
kakao 2 łyżki
kakao 2 łyżki
masło 100 g
woda 2 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ZEBRA

Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy na przemian przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i wodę ( po trochu). Kiedy już masa jest dobrze wymieszana dzielimy ją na dwie części. Doi jednej dodajemy dwie łyżki mąki a do drugiej kakao. Wlewamy do formy na babke warstwami ( po około 3 łyżki) masę biała i czarną na przemian. Wstawiamy do nagranego do 160 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut to suchego patyczka. Wyjmujemy babke i studzimy. Polewa: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy wodę oraz cukier i kakao. Mieszamy do rozpuszczenia się składników. Zagotowujemy. Studzimy. Ostygniętą polewą oblewamy babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.12.2013 00:05
wygląda bardzo smacznie
Dorian 16.06.2013 23:30
pyszne ciasto
babi17 09.05.2013 16:13
świetna i ten wygląd mmm
Juleczka20 02.03.2013 10:35
pyszna babeczka
traktorek 02.01.2013 21:34
wspaniały efekt
owca441 02.01.2013 19:16
cudna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak