Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów i sera żóltego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 3 szt
ogórek kiszony 1 szt
żółty ser 10 dag
majonez 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów i sera żóltego

Pory bardzo dokładniu umyć, obciąć twarde, zielone części liści, przeciąć wzdłuż i jeszcze raz wypłukać. Pokroić w cieniutkie półkrążki, wszystkie pozostałe składniki pokroić w bardzo drobną kostkę. Posypać odrobiną soli i cukru, wymieszac z majonezem i zielona pietruszką.
Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.04.2013 22:52
bardzo smaczne połączenie pora z serem
barbara11561 08.07.2011 10:51
lubię takie suróweczki
Monika193
Monika193 22.07.2010 07:55
Oj wypróbuję dzisiaj do obiadu, wygląda znakomicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak