Sposób przygotowania

Rybę dokładnie umyć. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody lub wina. Zagotować wino z 1 litrem wody, pokrojoną w krążki cebulą i marchewką, listkami laurowymi, zielem angielskim, pieprzem, kilkoma gałązkami natki pietruszki i solą do smaku. Ostudzić. Do wywaru włożyć rybę (powinna być przykryta płynem), powoli doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 10 minut. Ostudzić. Rybę delikatnie wyjąć, usunąć skórę i ości. Wywar ponownie zagotować, przecedzić i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Rybę ułożyć dekoracyjnie w salaterce, posmarować tężejącą galaretą. Przybrać groszkiem i pokrojonymi na plasterki lub ósemki jajkami. Zalać galaretą lub przybrać zastygniętą galaretą pokrojoną w kostkę.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale dla jakiej tesciowej ;d
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    hahaha ciekawe co teściowa na to :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale to przecież dobry przepis i naprawdę dobra potrawa :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nazwa intrygująca.... :P
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie mam tesciowej ale moze kiedys :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    całkiem całkiem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    intrygująca nazwa :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !