Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietanowo- brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
6 jaj
0,5 szklanki mąki zimniaczanej
1 szklanka maki pszennej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
Krem:
1 litr 30% śmietany
4 cukry waniliowe
3 paczki ,,śmietan-fix\"
1 puszka brzoskwiń
sok z jednej cytryny
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowo- brzoskwiniowy

Biszkopt:
Ubić pianę, dodać cukier i po jednym żółtku, cukier waniliowy, mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 30 minut.
Krem:
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan- fixem. 3/4 brzoskwiń z puszki drobno pokroić, odlać 3/4 szklanki soku, połączyć z sokiem z cytryny i kieliszkiem alkoholu( niekoniecznie). Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy krążek nasączyć, posmarować 1/3 ubitej śmietany i przykryć drugim krążkiem, nasączyć i posmarowac śmietaną, wyłożyć pokrojone brzoskwinie i przykryć śmietaną. Nałożyc na to trzeci krążek. Tort obłożyć śmietaną i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

07.04.2013 08:24
Wszystko Ok, ale proponuję zamienić składniki, gdyż pod nazwą biszkopt są składniki na krem i odwrotnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak