Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz szampański

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Poncz szampański, to orzeźwiający drink na bazie wytrawnego szampana i cytrusów: pomarańczy i cytryn. Jeśli chcecie zaskoczyć gości, koniecznie podajcie go w dużej misie i zaproście zgromadzonych do częstowania się nim.

Składniki:

szampan wytrawny 1/2 butelki
sok pomarańczowy 1 szklanka
cytryny
pomarańcze
lód
woda gazowana ok 075 l
szampan 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz szampański

1. Do dużej misy wlewamy szampana, wino i soki.

2. Całość mieszamy, dodajemy umytą, pokrojoną w plastry pomarańczę i dopełniamy wodą gazowaną. 

3. Wsypujemy dużo lodu. Misę dekorujemy plasterkami pomarańczy i cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 23.02.2011 16:22
super
ZEWA 12.10.2010 15:17
takiego ponczu to i ja bym skosztowała
SmacznaPyza 12.10.2010 09:40
poimprezowałabym z Tobą, Anula :-)))
misia53 09.09.2010 22:48
O widok szampański!
bernika 15.08.2010 21:22
ładnie wyglada!
Ewa104 09.08.2010 22:13
Poproszę jedną porcję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak