Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem do tortow i skladniki potrzebne do jego zrobienia
galaretka czerwona 1 szt.
galaretka zielona 1 szt.
Biszkopt 1 blaszka
dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynka

Ostudzony biszkopt przekrajamy na pol.Zielona galaretke rozpuszczamy w 200ml wody zostawiamy az stezeje,nastepnie kroimy ja w kostke.Czerwone galaretki rozpuszczamy w 200 ml wody i zostawiamy az przestygnie.Mleko skondensowane miksujemy i dodajemy po trochu do niego przestudzona czerwona galaretke dalej miksujac.Odstawiamy na chwile do lodowki,kiedy zacznie tezec dodajemy pokrojona w kostke zielona galaretke i mieszamy.Mase wykladamy na polowe biszkopta i przykrywamy druga,lekko dociskajac,wstawiamy do lodowki na ok pol godz.Przygotowujemy krem wg. przepisu na opakowaniy,smarujemy nim ciasto,wstawiamy do lodowki.Kiedy krem sie schlodzi dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.12.2011 20:45
super
ZEWA 17.04.2011 10:58
fajna
ZEWA 17.04.2011 10:58
fajna
ewelinapac 04.01.2011 08:28
extra
SmacznaPyza 10.10.2010 14:58
cudna!
misia53 07.10.2010 19:42
A Walentynkę porywam.....
banditka 04.09.2010 07:21
fajny
Sarenka 31.08.2010 23:05
Sliczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak