Sposób przygotowania

Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi z kurczaka pokroić na długie plastry grubości 1 cm.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Marynatą zalać kurczka,wymieszać,żeby cały był pokryty marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki.Paprykę i cebulę pokroić na kawałki 2x2 cm,cukinię na 2 cm pół krążki.Mięso wyjąć z marynaty.Na każdego szaszłyka wziąść dwa patyki i nadziewać mięso w kształcie węża(jak na zdjęciu),w kieszonki z mięsa wkładając na przemian cebulę,cukinię i paprykę.Szaszłyki piec na grillu przez około 30 minut,smarując co jakiś czas pozostałą marynatą.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też coś podobnego robię - może przyprawiam inaczej ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Wyglądają niesamowicie i jestem przekonana, że równie dobrze smakują :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    bardzo ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    bardzo fajna przekąska -na grila latem będzie super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo apetyczne jedzonko!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !