Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja Pavlowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bialka ze srednich jajek 4 sztuki
cukier 180 g
ocet 1 lyzeczka
krem truskawkowy i produkty potrzebne do zrobienia go 1 sztuka
papier do pieczenia
mąka kukurydziana 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Moja Pavlowa

Z 4 jajek oddzielamy bialka(jajka powinny miec tem.pokojowa),odwazamy cukier.Z bialek ubijamy sztywna piane(musi sie trzymac kiedy odwrocimy miske do gory dnem) i dodajemy po lyzce cukru dalej ubijajac.Na koniec dodajemy ocet i make kukurydziana i jeszcze chwilke ubijamy.Z papieru do pieczenia robimy kolo o przekroju 23cm,ukladamy na blaszcze ma papierze do pieczenia i wykladamy ubita mase(na srodku musi byc wglebienie na krem)Pieczemy w tem 140 stopni przez godzine,a po wylaczeniu zostawiamy do ostygniecia.Przygotowujemy krem wg.przepisu na opakowaniu,wypelniamy nim wglebienie w bezie i dekorujemy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.03.2012 21:58
super
agata1722
agata1722 23.03.2012 21:57
super
agata1722
agata1722 23.03.2012 21:57
super
misia53 07.10.2010 19:40
Mmm...niebo w gębie.
Sarenka 01.10.2010 18:17
Pyszna!!!
bernika 24.09.2010 21:48
uwielbiam!
SmacznaPyza 12.09.2010 16:22
ślicznie wyrosła :-)
Sarenka 31.08.2010 23:02
Swietny, slodki, owocowy - pycha!
wedith1 17.08.2010 11:07
Aż się głodna zrobiłam :D
Ewa104 05.08.2010 18:28
Piękny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak