Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy z cukrem i startą skórką z cytryny. Tak powstały syrop studzimy i miksujemy( razem ze skórkami), następnie przecedzamy przez drobne sitko. Z białek jaj ubijamy pianę i mieszamy ją delikatnie z sokiem z cytryny i syropem. Całość przelewamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki co jakiś czas mieszając( co 30- 40 minut), żeby składniki podczas mrożenia dobrze się ze sobą połączyły. Po całkowitym zamrożeniu przekładamy do pucharków i podajemy od razu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Na takie upały to deser jak znalazł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ela_48

    O tak zgodze sie.... ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    mniami
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny sorbet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !