Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek wielkanocny pieczony

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
majeranek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek wielkanocny pieczony

Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.09.2012 15:57
Pachnie świętami ...
Wafelek2601 24.04.2012 09:15
często piekę taki boczek, jest pyszny.
Katarzyna/kate1980 16.03.2012 21:33
wspaniały
RenataZ-et 15.10.2011 22:58
pyszności
Iwusia 03.08.2011 23:30
wspaniale wygląda
Karolina69 28.07.2011 09:04
fajne
bercik1 21.05.2011 21:33
Uwielbiam.
szajba2 10.04.2011 19:06
niedługo się przyda
ajres 05.04.2011 09:29
dobry
accee 22.03.2011 21:56
Polecam
berys18 03.03.2011 07:41
fajny pomysł
Barbara55 13.02.2011 15:11
podoba mi się
Goya 07.02.2011 18:20
mniam
Iwona51
Iwona51 05.02.2011 08:40
ale smaczny
kielcok1 30.01.2011 15:06
chyba nawet się trochę spalił po wierzchu
rakow2
rakow2 29.11.2010 16:28
dobrze przypieczony
Justyna70 30.10.2010 20:58
dla mnie rewelacja!
katarzynka455 10.10.2010 12:19
pewnie smaczne
krzyniu1984 29.07.2010 08:41
super!
TyTaN 30.05.2010 22:20
wygląda pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak