Sposób przygotowania

Cebule drobno posiekać(odłożyć 2 łyżki do pieczarek),czosnek przecisnąć przez praskę.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,jajko,sól,pieprz,majeranek,odciśniętą bułkę i dokładnie wymieszać.Pokrojone pieczarki i odłożona cebulę przesmażyć na oleju razem z solą i pieprzem(1/3 zostawić do sosu).Mięso podzielić na 4 części.Każdą część mięsa rozpłaszczyć w kształcie prostokąta na folii spożywczej,na mięsie rozłożyć pieczarki(brzegi mięsa zostawić wolne),posypać serem i położyć po 2 pomidory.Przy pomocy folii zwinąć cygaro(zaczynając od dłuższego brzegu),dokładnie skleić,delikatnie przełożyć na talerz z bułką tartą i obtoczyć.Obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju,podlać wodą,dodać kostę mięsną,odrobinę czosnku granulowanego i pozostałe pieczarki.Dusić 20 minut.W połowie duszenia ostrożnie przewrócić na drugą stronę.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Żeby cygara się lepiej przewracało,można owinąć je plastrami boczku lub słoniny.

Ja podałam z ziemniakami i młodą kapustą zasmażaną(przepis w mojej galerii)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mam straszną ochotę zjeść takie cygaro.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    świetna nazwa!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    świetna nazwa!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !