Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i zagotować. Odszumować i włożyć starkowane na tarce jarzynowej: marchewkę, pietruszkę, selera (liście zachować) i kalarepkę. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Pora, kapustę, cebulkę ze szczypiorem posiekąć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie jarzyny włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Drobniutko pokroić koperek, natkę i najmłodsze listki z selera. Dodać do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zupki \"śmietniczki\" czyli jarzynówki - bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !