Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry,osolić,oprószyć ziołami oraz papryką i posiekanym czosnkiem,włożyć do lodówki na noc.
Na rozgrzany tłuszcz wkruszyć kostkę rosołową i obsmażyć na rumiano plastry karkówki.Dodać pokrojoną cebulkę,liść laurowy,ziele angielskie podlać wodą i dusić do miękkości.
Miękkie mięsko wyjąć i przyrządzić sos: przyrządzić mieszankę z połowy szkl. wody,mąki,śmietany oraz musztardy.Wlać do tłuszczu,w razie potrzeby dolać wody.Włożyć karkówkę i dusić jeszcze kilka minut w sosie.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !