Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
sól do smaku
ocet 2 łyżka
pieprz do smaku
jabłko 1 szt
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta

Kapustę poszatkować, posolić i ugotować dodając 1 łyżkę octu. Gdy kapusta jest już miękka należy odlać wodę i dodać resztę octu. Osobno usmażyć boczek z cebulką, połączyć z kapustą, zetrzeć jabłko i wszystko razem wymieszać. Przez chwilę poddusić pod przykryciem, doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.11.2012 23:16
Apetyczna
Łukasz15 26.08.2012 14:19
Super dodatek do obiadu
andzia123 05.03.2012 08:26
fajny przepis
agogo2 07.02.2012 22:50
lubie taka
Wafelek2601 10.09.2011 08:29
elwal z boczkiem jest super, wypróbuj
elwal
elwal 24.07.2011 14:41
Także robię, jednak bez boczku :)
matii6 17.03.2011 20:41
taką lubię,,
Barbara/zuza22_85 04.03.2011 12:52
to bardzo lubie i czesto robie
ElizaT 02.02.2011 23:35
super
alaaa 02.01.2011 18:42
też tak robię
Dorota71 24.09.2010 07:54
mniam mniam
Maryś1 02.08.2010 09:22
lubię taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak