Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowac i przegnieść przez praskę.Szpinak rozmrozić,odparować i ostudzić.Do ziemniaków dodać szpinak,mąkę pszenną,ziemniaczaną,2 jajka,sól,pieprz,czosnek i gałkę muszkatołową do smaku.Wszystko razem wymieszać.Tortownicę(średnica 26 cm)wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Do tortownicy wyłożyć ciasto ziemniaczane.W cieście zrobić 5 okrągłych otworów(około 4 cm średnicy-do dna tortownicy).W każdy otwór ostrożnie wbić jajko.Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 60-65 minut(zależy od piekarnika).Smacznego!

Można zrobić więcej otworów i wbić więcej jajek.Ja podałam babkę ziemniaczaną z sosem serowym(przepis w mojej galerii).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo fajny pomysł, do wypróbowania.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Fajne i pomysłowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    babka eli czy oczy?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !