Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z żołądków drobiowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków drobiowych (najlepiej indyczych) 1 kg
dolna część skrzydła indyczego
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kawałek selera
biała część pora
cebula 1 mała szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z żołądków drobiowych

Z warzyw i skrzydła ugotować rosół. Dodać przyprawy: listek, ziele, pieprz ziarnisty i 3 ząbki czosnku.Warzywa wyjąć i oprócz pora starkować i włożyć spowrotem do rosołu.Mięso ze skrzydła pokroić w paseczki i dodać do rosołu. Żołądki ugotować do miękkości z dodatkiem vegety. Wyjąć, ostudzić, pokroić w cienkie paseczki. Włożyć do rosołu. Gotować 15 min. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami. Zrobić rumianą zasmażkę i zaprawic flaczki. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:08
Pyszne takie.
Edyta38 22.04.2011 13:50
extra
SmacznaPyza 22.11.2010 15:08
ja też lubię żołądki, ale flaczków w nich nie robiłam
misia53 11.08.2010 22:48
Bardzo lubię podroby drobiowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak