Sposób przygotowania

Ser pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Majeranek opłukać, listki oderwać od gałązek. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać gorczycą, wyłożyć ser, oliwki, 3/4 majeranku, połowę papryki i cebuli. Mięso zwinąć i spiąć. Roladki obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Wlać wino i 1/2 szklanki wody. Dusić godzinę. Resztkę cebuli i papryki podsmażyć na pozostałym oleju, dodać do sosu z mięsa. Wlać śmietanę, zagotować, doprawić. Mięso i sos podawać z kolorowym makaronem, ozdobić resztką rumianku.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    teściowa robi podobnie ale te pewnie też pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniam-zraziki z oliwkami, na pewno pycha!
  • 9
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    cielecina, oliwki o nie odpada :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !