Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki cielęce po toskańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce po ok. 15 dkg 4 sztuki
ser owczy 10 dkg
cebula 2 sztuki
majeranek 1 pęczek
musztarda 2-3 łyżki
gęsta śmietana 3 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
olej 4-5 łyżek
pieprz i sól do smaku
wino czerwone 1/2 szklanki
oliwki 5 dkg
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki cielęce po toskańsku

Ser pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Majeranek opłukać, listki oderwać od gałązek. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać gorczycą, wyłożyć ser, oliwki, 3/4 majeranku, połowę papryki i cebuli. Mięso zwinąć i spiąć. Roladki obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Wlać wino i 1/2 szklanki wody. Dusić godzinę. Resztkę cebuli i papryki podsmażyć na pozostałym oleju, dodać do sosu z mięsa. Wlać śmietanę, zagotować, doprawić. Mięso i sos podawać z kolorowym makaronem, ozdobić resztką rumianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 17.09.2011 14:31
pyszne
justyna111 26.09.2010 18:15
super
Lidia11 26.09.2010 15:57
ciekawy przepis
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:54
pyszne
marzencia2007 24.08.2010 10:09
cielecina, oliwki o nie odpada :)
RenataZ-et 06.08.2010 18:00
Mniam-zraziki z oliwkami, na pewno pycha!
plocia 06.08.2010 13:21
teściowa robi podobnie ale te pewnie też pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak