Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort wiśniowy z serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Tort wiśniowy z serem

Ciasto:
1 szklanka mleka
3 dag drożdży
3 łyżki masła
pół szklanki cukru
MASA:
25 dag sera chudego
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
3,5 łyżki kaszy manny
2 jajka
1/3 szklanki cukru
cukier wanilinowy
75 dag mrożonych wiśni
masło na brytfannę
skórka 1/2 startej cytryny

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, zagnieść ze składnikami ciasta i odstawić do wyrośnięcia. Mleko zagotować wsypać kasze i gotować ok. 10 minut. Kaszę, żółtka,cukier, masło, cukier wanilinowy, i ser utrzeć, dodać skórkę z cytryny i ubite białka. Ciasto rozwałkować, włożyć do natłuszczonej formy i przykryć masą serową. Udekorować wiśniami i piec ok. 55 minut w temp;. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 13.01.2012 09:43
mniam
anja3107 08.09.2011 10:48
ciekawy tort
malaczarna23 10.07.2011 21:33
super przepis
pawel007 02.01.2011 09:15
mniam
pawel007 02.01.2011 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak