Sposób przygotowania

Filety opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, następnie skropić octem i pozostawić na około 1 godz. Lekko posolić. Czerstwe bułki pokroić w paseczki, nastepnie wysuszyć grzanki w piekarniku lub na patelni. Mięso ryby zemleć na maszynce, dodać jajo, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz i dokładnie wyrobić masę. Bułkę tartą wymieszać z przygotowanymi wcześniej grzankami. Porcje ryby otaczac w bułce tartej, a nastepnie formowac nożem podłużne sznycle, przyciskając grzanki mocno nożem, aby nie odpadały w czasie smażenia. Rozgrzać tłuszcz i usmazyć sznycle na złoty kolor z obu stron

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !