Sposób przygotowania

Buraczki wyszorować, ugotować, obrać i zetrzeć na drobnej tarce razem z jabłkiem. Masło roztopić w rondelku, włożyć buraki z jabłkiem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i smażyć ok. 10 min. Jeśli buraczki są za mało kwaśne dodać soku z cytrynu. Zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki. Zagotować. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pychotka, uwielbiam takie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    uwielbiam takie- Heniu, podaj jeszcze przepis na kapustę zasmażaną- uwielbiam!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię je jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !