Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście po rosyjsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3 łyzki
jaja 2 szt
mąka 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
woda 0,5 szklanki
filety rybne 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście po rosyjsku

Mąkę wsypać do miski, dodać olej, wodę i żółtka, wszystko dokładnie wymieszać robotem. Naczynie z ciastem przykryć i odstawic na parę minut. W między czasie filety z ryby pokroić na kawałki ok 5 cm, oprószyć solą i pieprzem.
Z białek ubić pianę, wymieszać z ciastem. W tak przygotowanym cieście zanurzać porcje ryby i smażyć na tzw. głebokim tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.01.2014 08:03
pyszna rybka
hastalavista 08.04.2012 13:05
świetne
Motorek 22.02.2012 09:21
fajny pomysł na dzisiejszy obiad
ma-pl 31.10.2011 19:07
uwielbiam rybkę
Agnik 07.06.2011 14:20
dobre
matii6 16.03.2011 19:54
super taka złociutka
ElizaT 02.02.2011 23:34
super smakuje
ElizaT 23.01.2011 17:54
pięknie zrobiona rybka
Iwona51
Iwona51 19.01.2011 23:16
smaczne
alaaa 01.01.2011 15:04
pyszna ta rybka
Koper 01.12.2010 17:26
bardzo fajna rybka
Karolcia12 26.10.2010 09:32
to musi być smakowite
plocia 25.10.2010 22:34
Zjadłabym taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak