Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z proszkiem i cukrem. Dodaj mleko połączone z rozkłóconym jajkiem i stopionym masłem. Wymieszaj, wrzuć umyte i osuszone borówki (zostaw kilka do dekoracji). Na patelni rozgrzej olej i smaż partiami placki, nabierając porcję chochelką. Smaż je na niewielkim ogniu przez 3 minuty. Odwróć i smaż przez 2 minuty na złoty kolor. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Przed podaniem udekoruj borówkami, polej miodem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    no no super przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !