Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z wątróbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
cebula biała 3 sztuki
jaja 4 sztuki
masło 2,5 łyżki
pieprz, sól wg uznania
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z wątróbki

3 jajka ugotować na twardo. 1 pozostawić surowe. Obrać cebulę, pokroić i zeszklić na maśle. Podsmażyć wątróbkę (nie mogą być dopieczone w środku). Cebulę, 2 jajka i ostudzoną wątróbkę zemleć na maszynce. Doprawić sola i pieprzem. Wbić surowe jajko. Wymieszać. Podsmażyć. Z tak powstałej ostudzonej masy uformować kulki, obtoczyć w drobno posiekanym jajku. Kulki ułoży7ć na półmisku i posypać posiekanym szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 18.01.2012 21:33
super
Mariposas 29.11.2011 21:23
ciekawe
Juleczka20 18.10.2011 08:02
fajne:)
ewelina63 03.03.2011 16:50
super
marzena06 25.12.2010 14:11
super
marzena06 25.12.2010 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak