Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczaki (grzbiety) 2 sztuki
kalafrior mały 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 1/3 sztuki
seler 1/3 sztuki
fasolka szparagowa 15 dag
ziemniaki 3 sztuki
sól, pieprz wg uznania
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Grzbiety kurczaka zalać woda i gotować aż mięso będzie miękkie. Seler, marchewkę, pietruszkę oczyścić i zetrzeć na tarce. Kalafior podzielić na mniejsze kawałki. Pokroić fasolkę. Z wywaru wyciągnąć grzbiety kurczaka. Włożyć do tego wrzątku jarzyny i gotować. Po kilku minutach dodać pokrojone na małe części ziemniaki. Gdy jarzyny będą już miękkie dodać obrane z kości mięso. Doprawić do smaku. Posypać pokrojonym koperkiem.
Idealna zupa na obiad. Dużo witamin :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 10.08.2011 14:55
fajna
KasiaK90 28.07.2011 20:15
pycha
malaczarna23 30.04.2011 10:04
lubie taką
IlonaAlbertos 16.02.2011 15:47
Apetyczna
buksiak12 20.09.2010 14:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak