Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko z mlekiem, masłem i cukrami. Przestudzić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę (1/2) ryżu.Na ryż położyć jabłka ( mogą być inne owoce).Przykryć drugą połową ryżu. Na wierzch położyć 2 łyżki masła ( nie margaryny!!!). Wstawić do nagrzanego piekarnika - 180*C i zapiekać ok. 25 min. Podawać polany śmietanką, którą można lekko ubić. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Heniu, przywołujesz smaki z dzieciństwa :-)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    O tak, w dzieciństwie często się jadało ryż z jabłkami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię to jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !