Sposób przygotowania

Botwinkę i szczaw przebrać i dokładnie umyć. Osuszyć. Bardzo drobno pokroić. Włożyć do garnka, posolić i zagotować. Gorącą włożyć do słoików ( 0,33 l) i pasteryzować ok. 10 min. Wyjąć, obrócić do góry dnem i wystudzić. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A takiej jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ale nie napisała Pani, że szczaw zrobi się zawsze łykowaty po jakimś czasie jeśli nie usuniemy WSZYSTKICH żyłek.........
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię tak na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !