Sposób przygotowania

Szczaw dokładnie przebrać, umyć i osączyć. Bardzo drobno pokroić ( można tez zemleć, ale wychodzi taka mało apetyczna papka). Wrzucić do garnka, dobrze posolić i zagotować. Przełożyć do słoiczków, pasteryzować ok. 10 min. Słoiczki wyjąć i wystudzić odwracając do góry dnem. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Lubię szczawiową ale nigdy nie robiłam sama zapraw ze szczawiu, może wykorzystam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Super :) Ja przeważnie mrożę
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    młode listki już się pokazują, nazbieram w weekend
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    też tak robię to chyba najlepszy sposób
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    tez tak robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    tez tak robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię tak na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !