Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza gryczana zapiekana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 30 dag
twaróg 30 dag
masło 2 łyżki
śmietana 10 dag
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
zielenina 1 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana zapiekana

kaszę ugotować na sypko w rosole z kostki ostudzić dodać masło ser utrzeć z żółtkiem i solą formę natłuścić włożyć połowę kaszy rozsmarować serowe nadzienie i przykryć resztą kaszy śmietanę ubić z pozostałym żółtkiem i solą zalać zapiekankę wstawić do piekarnika na 20 minut posypać zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.12.2011 10:31
ciekawy przepis
Joanna108
Joanna108 14.12.2010 09:35
Nigdy nie zapiekałam kaszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak