Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy cielęce po polsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1/2 sztuki
mleko 1/2 szklanka
jajko 1 szt
margaryna 3 łyżki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 sztuka
cukier, sól do smaku
cielęcina bez kości 60 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy cielęce po polsku

mięso przekroić w poprzek włókien na 4 plastry zbić tłuczkiem żółtko utrzeć z łyżką margaryny dodać bułkę namoczoną w mleku i część natki pietruszki przyprawy i pianę z białek masą posmarować płaty mięsa zwinąć i spiąć wykałaczką zrazy oprószyć sola i mąką obsmażyć podlać kilkoma łyżkami wody przykryć i dusić pod koniec dodać natkę pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 09.01.2012 07:45
pycha
tomek18 16.09.2011 09:15
pyszne
elwal
elwal 19.08.2011 08:19
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak