Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1/4 szklanki oleju, 90 dag polędwicy lub innego chudego kawałka wołowiny, 1 posiekana cebula, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu, woda, 1 cebula posiekana, 1 posiekana czerwona papryka, 3 - 4 posiekane ząbki czosnku, 2 - 3 szklanki posiekanych pomidorów, bez skórki i pestek, sól i pieprz do smaku, ugotowana czarna fasola - pominęliśmy, 4 szklanki ugotowanego ryżu, smażone banany.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać olej na średnim ogniu. Obsmażyć mięso z obu stron. Przełożyć do garnka. Dodać cebulę, sól, pieprz. Zalać wodą tak aby przykrywała mięso. Gotować na małym ogniu aż będzie bardzo miękkie czyli ok. półtorej godziny. Mięso wyjąć, wywar zachować. Przy pomocy widelca rozdrobnić mięso. Rozgrzać ponownie olej ze smażenia mięsa. Dodać cebulę, paprykę i czosnek i smażyć kilka minut. Dodać mięso i pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Podlać niewielką ilością wywaru i dusić przez ok. 20 minut. Podawać z czarną fasolą, ryżem i smażonymi bananami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Zapowiada się apetycznie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciekawe zestawienie.... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !