Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wenezuelska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
papryka
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wenezuelska

SKŁADNIKI: 2 łyżki oleju, 1 cebula drobno posiekana, 1 posiekana świeża papryka, 2 roztarte ząbki czosnku, 2 posiekane pomidory bez pestek, 6 lekko rozkłóconych jajek, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodać cebulę, paprykę, czosnek i smażyć przez 3 - 4 minuty. Dodać pomidory i dusić kolejne 3 - 4 minuty do zredukowania nieco płynu. Zmniejszyć ogień na mały. Dodać jajka, sól i pieprz. Smażyć aż jajka się zetną. Jajecznica powinna mieć dosyć luźną konsystencję. Podawać z chlebem i kawałkiem sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 02.11.2010 09:35
ale mam ochote na nia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak