Przepis i sposób przygotowania na: " Sajgonki z kurczakiem i warzywami "
Mięso kroimy w drobną kostkę.
Cebulę i pora siekamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju.
Wrzucamy cebulę i pora.
Dodajemy odciśnięte i pokrojone grzybki.
Dokładnie mieszamy i chwilę razem podsmażamy.
Dodajemy drobniutko poszatkowaną kapustę.
Doprawiam solą i pieprzem.
Po usmażeniu odstawiamy.
Na tej samej patelni rozgrzewamy kolejną niewielką porcję oleju.
Wrzucamy mięso.
Skrapiamy sosem do smażenia z czosnkiem, bazylią i chilli .
Smażymy do momentu aż mięso będzie miękkie.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Przygotowane mięso mieszamy z warzywami.
Arkusze papieru smarujemy gorącą wodą wymieszaną z cukrem.
Czekamy aż zmiękną.
Nakładamy farsz.
Zamykamy i delikatnie zwijamy jak krokiety.
Odstawiamy na ok. 10 minut.
Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia!
Podajemy z ulubionymi surówkami.
Smacznego!