Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cachapas

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza

Przepis i sposób przygotowania na: Cachapas

SKŁADNIKI: 4 szklanki świeżej, mrożonej lub puszkowanej kukurydzy, pół szklanki skrobi kukurydzianej, 2 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, sól do smaku, w razie konieczności woda.

SPOSÓB WYKONANIA: W robocie kuchennym zmiksować kukurydzę, skrobię, masło, cukier oraz sól. Masa mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju i nakładać porcje z pół szklanki masy. Lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 09.09.2011 10:45
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
ilka_86 28.08.2011 10:25
pyszne danie:)
aginaa 02.11.2010 09:33
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak