Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 szklanki świeżej, mrożonej lub puszkowanej kukurydzy, pół szklanki skrobi kukurydzianej, 2 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, sól do smaku, w razie konieczności woda.

SPOSÓB WYKONANIA: W robocie kuchennym zmiksować kukurydzę, skrobię, masło, cukier oraz sól. Masa mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju i nakładać porcje z pół szklanki masy. Lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !