Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Suflet pomarańczowy - świąteczny deser "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 3 łyzki
mąka ziemniaczana 1 łyzka
migdały 30 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
sok z pomarańczy 50 ml
białko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Suflet pomarańczowy - świąteczny deser "

Pomarańcze myjemy i odkrawamy "piętki".

Wydrążamy miąsz za pomocą noża.

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

Dodajemy mąkę ziemniaczaną , drobno posiekane migdały i obydwa soki.

Mieszamy.

Białka ubijamy na sztywno.

Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy
( ręcznie ).

Wydrążone owoce napełniamy masą.

Wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika na ok. 22-25 minut.

Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Zajadamy na gorąco!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.01.2013 22:05
wygląda wyśmienicie
Beata61 22.12.2012 22:21
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak