Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kilogram mięsa wieprzowego - najlepiej żeberek - użyliśmy łopatkę wieprzową, 2 szklanki zimnej wody, 2 szklanki posiekanej cebuli, 1 szklanka posiekanej dymki, półtorej szklanki posiekanych pomidorów, 1 łyżeczka posiekanej mięty, pół szklanki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka oregano, 4 ząbki rozgniecione ząbki czosnku, półtorej łyżeczki mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonego pieprzu, szczypta pieprzu kajeńskiego, 1 łyżeczka soli, 4 szklanki wody lub bulionu, opcjonalnie 4 jajka.

SPOSÓB WYKONANIA: Pokroić mięso na mniejsze porcje. Zalać zimną wodą i gotować do momentu aż woda wyparuje. Wyjąć mięso. Wymieszać pozostałe składniki za wyjątkiem dymki i jajek. Włożyć do garnka w którym gotowało się mięso. Dodać wodę i mięso. Gotować przez dwie godziny aż potrawa będzie gęsta. Dodać jajka dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać dymkę. Podawać w głębokim talerzu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super zdjecie pokazujaca potrawe
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !