Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 8 ziemniaków, 1 szklanka startego sera np. queso casero, queso fresco, feta lub Muenster, 1 szklanka niesłodzonego mleka skondensowanego, 2 - 3 łyżek pasty Aji Amarillo lub zmielonych papryczek jalapeno, pół łyżeczki kurkumy, 4 - 8 pokruszonych krakersów, 3 - 4 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku, ok. 12 liści sałaty, 4 jajka pokrojone w ćwiartki, 2 pomidory pokrojone w małe kawałki, 8 - 10 oliwek bez pestek.

SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki zalać zimną wodą i gotować aż będą prawie miękkie. Odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować ser, mleko, papryczki, olej i kurkumę. Zagęścić krakersami. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzu wyłożyć liście sałaty, a na nich kawałki ziemniaków. Ziemniaki polać gęstym sosem. Danie przybrać kawałkami jajek i pomidorów. Posypać oliwkami. Danie podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jak zwykle smacznie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nie znam tych serów ani pasty ale chyba troszkę wyobrażam sobie smak tej potrawy.Wygląda kolorowo i apetycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !