Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka masła, 2 jajka, ok. pół szklanki wody lub mleka, 2 szklanki masła lub oleju do smażenia, szklanka miodu.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać mąkę, proszek i sól. Dodać masło, dokładnie wymieszać. Dodać lekko rozkłócone jajka. Następnie dodawać porami wodę aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przełożyć na stolnicę wysypaną mąką. Zagnieść ciasto. Nakryć ściereczką i odstawić na 10 minut. Połowę ciasta rozwałkować na grubość kilku milimetrów. Pokroić w romby. Przykryć ściereczką. Podobnie postąpić z pozostałą częścią ciasta. Smażyć na złoto w głębokim tłuszczu. Osuszyć na ręczniku papierowym. Polać miodem i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    egzotyczna nazwa i ciekawy przepis :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Muszą być smaczne! :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !