Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
feta 15 dag
jogurt naturalny 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
koperek świeży
Żelatyna wieprzowa Prymat
papryka zielona 1 szt
twaróg 15 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana serem

Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i odstawić na 5 min. Następnie podgrzać i rozpuścić, lekko schłodzić. Twaróg i fetę zmiksować. Czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z posiekanym koperkiem i bazylią dodać do sera. Wszystko razem wymieszać z żelatyną. Papryki umyć, wyjąć gniazda nasienne i połówki faszerować serem z ziołami. Całość wstawić do lodówki i podawać na zimno pokrojone na mniejsze porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 08.06.2013 22:25
pycha,uwielbiam
Rafał10 20.02.2013 22:37
uwielbiam faszerowane papryczki PYCHA!
jeta72 11.02.2013 12:39
ale pychotka :-)
irenka 10.01.2013 19:18
ciekawy przepis
Rybciia 07.01.2013 14:49
to coś dla mnie :-)
pajbek 02.01.2013 22:11
Fajny przepis, podoba mi się Twój pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak