Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Creme brulee z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 1 litr
cynamon 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 szkl.
żółtko jajek 12 szt.
kakao 4 łyżki
czekolada starta 2 łyżki
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: Creme brulee z czekoladą

Kremówkę mocno podgrzać z cynamonem, gałką i połową szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, zdjąć z ognia, przestudzić. Żółtka wymieszać z resztą cukru i kakao. Powoli wlewać kremówkę do masy żółtkowej, cały czas mieszając. Dodać czekoladę. Przelać do kokilek ustawionych na głębokiej blasze. Blachę wypełnić gorącą wodą do połowy wysokości foremek. Wstawić do piekarnika : 50 min, 150 st.C, Środek ma być nie do końca ścięty!!
Ostudzić i wstawić do lodówki na ok.8 godzin. Podawać z lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 17.02.2012 14:29
pyszne :)
berys18 28.04.2011 09:22
jak by ktoś zrobił, to bym z chęcią spróbowała
berys18 28.04.2011 09:21
jak by ktoś zrobił, to bym z chęcią spróbowała
gosia47-47 22.11.2010 17:40
uwielbiam
buksiak12 10.09.2010 10:56
mniam mniam
buksiak12 10.09.2010 10:56
pyszności
Dorota71 10.09.2010 10:18
świetne!
Dorota71 10.09.2010 10:18
świetne!
Emilia22 10.09.2010 09:27
super przepis
Emilia22 10.09.2010 09:27
super przepis
Emilia22 10.09.2010 09:27
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak