Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z cukierków ice

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 i 1/4 szklanki
woda 750 ml
lód 400 lodowe

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z cukierków ice

1. Cukierki wkładamy do sloja najlepiej takiego 1.5 l i zalewamy je gorącą wodą około 500 ml.
2. Musimy trząść słojem aż cukierki sie rozpuszczą.Pozostawiamy do ostygnięcia.
3. Wlewamy resztę wody do cukierków najlepiej zeby byla przegotowana moze byc zimna.
4. Całość syropu destylujemy przez watę aby pozbyc sie kawalków nadzienia gdyż powstaje taki osad.
5. po destylacji wlewamy wszystko do czystego słoja wlewamy spirytus i wstrząsamy kilka razy słojem. Pozostawiamy zakręcony słój na kilka dni.
6.Przelewamy do butelek i mozemy spozywać najlepiej schłodzone:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

03.08.2013 15:18
Dzis robie to napisze czy dobre :) mniam
Łucja 06.02.2013 22:07
pycha i ma śliczny kolorek :)
ONY_za_kare 26.01.2013 13:27
słyszałem że pycha jest... w końcu muszę zrobić
cooleczka 06.01.2013 14:10
słyszałam co nieco o tej nalewce ale nigdy nie próbowałam
Ela6 02.01.2013 15:45
super
EWI 02.01.2013 15:39
fajna
pestka 18.12.2012 15:14
i na imprezkę gotowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak