MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

1. Cukierki wkładamy do sloja najlepiej takiego 1.5 l i zalewamy je gorącą wodą około 500 ml.
2. Musimy trząść słojem aż cukierki sie rozpuszczą.Pozostawiamy do ostygnięcia.
3. Wlewamy resztę wody do cukierków najlepiej zeby byla przegotowana moze byc zimna.
4. Całość syropu destylujemy przez watę aby pozbyc sie kawalków nadzienia gdyż powstaje taki osad.
5. po destylacji wlewamy wszystko do czystego słoja wlewamy spirytus i wstrząsamy kilka razy słojem. Pozostawiamy zakręcony słój na kilka dni.
6.Przelewamy do butelek i mozemy spozywać najlepiej schłodzone:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !