Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

1. Cukierki wkładamy do sloja najlepiej takiego 1.5 l i zalewamy je gorącą wodą około 500 ml.
2. Musimy trząść słojem aż cukierki sie rozpuszczą.Pozostawiamy do ostygnięcia.
3. Wlewamy resztę wody do cukierków najlepiej zeby byla przegotowana moze byc zimna.
4. Całość syropu destylujemy przez watę aby pozbyc sie kawalków nadzienia gdyż powstaje taki osad.
5. po destylacji wlewamy wszystko do czystego słoja wlewamy spirytus i wstrząsamy kilka razy słojem. Pozostawiamy zakręcony słój na kilka dni.
6.Przelewamy do butelek i mozemy spozywać najlepiej schłodzone:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    i na imprezkę gotowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ela6

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    słyszałam co nieco o tej nalewce ale nigdy nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    słyszałem że pycha jest... w końcu muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    pycha i ma śliczny kolorek :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Dzis robie to napisze czy dobre :) mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !