Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z wątróbki wieprzowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 0.5 kg.
cebula 1-2 szt.
olej do smażenia
mąka pszenna do posypania wątróbki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3-4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z wątróbki wieprzowej

Kroki postępowania

1
Wątróbkę pokroić w kostkę.Obtoczyć w mące pszennej.Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - sos z wątróbki wieprzowej foto
2
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.
Krok 2 - sos z wątróbki wieprzowej foto
3
Dodać do wątróbki.Wymieszać.Chwilkę razem podsmażyć.Wątróbkę przełożyć do garnka.Zalać wodą(tak aby ok.2/3 wątróbki było przykryte).Dodać kostkę bulionową,ziele angielskie i liść laurowy.Gotować do momentu aż wątróbka będzie miękka.Na koniec zagęścić mąką .Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Krok 3 - sos z wątróbki wieprzowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.02.2013 21:14
lubię tak, smaczne
EWI 17.12.2012 18:22
ja robię podobnie wątróbkę i wszystkim smakuje uważam, że przepis jest dobry
Henryka2 17.12.2012 17:00
Równie (nie)apetyczne jak poprzednie. Chyba tu na lepsze przepisy szkoda liczyć.
Krycha 19.10.2023 10:54
A lubi pani buło?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak