Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolką po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
włoszczyzna
ziemniaki 8 sztuk
fasolka szparagowa 200 gram
śmietana 18 proc 250 ml
sól i pieprz do smaku
wołowina 400 (chuda)
papryka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką po węgiersku

Wołowinę pokrój na kawałki, posiekaj cebulę i czosnek. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, chwilę podsmaż. Dodaj mięso i czosnek, smaż, aż wołowina delikatnie się zarumieni. Wlej 1,5 litra wody, dodaj włoszczyznę, posól. Gotuj aż mięso będzie dość miękkie. Dodaj obrane, pokrojone na duże kawałki ziemniaki i fasolkę szparagową. Gdy składniki się ugotują, przypraw zupę pieprzem, ostrą papryką mieloną i solą. Zapraw śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.07.2011 09:44
ale cudo
Iwona51
Iwona51 17.06.2011 14:42
smaczna
marcia71 13.02.2011 00:14
ciekawe
Joanna108
Joanna108 03.10.2010 08:07
Bardzo lubię zupy, w których występują składniki uprzednio smażone, bo mają super smak.
lucyna15
lucyna15 24.07.2010 11:48
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak