Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę a następnie dodając wody zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, dwie odkładamy i przykrywamy ściereczką a jedno rozwałkowujemy cienko i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy śmietanę, cukier oraz cynamon i mieszamy. Następnie dodajemy skórkę i ponownie mieszamy. Takim farszem, faszerujemy pierogi a następnie sklejamy i wrzucamy partiami do osolonej wody. Kolejne dwie części powtarzamy tak samo. Gotowe podajemy ze śmietaną i cukrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię pierogi. Fajne połączenie sera i pomarańczowej skórki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    smaki dzieciństwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to są moje smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Robiłam raz pierogi z dodatkiem kandyzowanej skórki:) Ale były pyszne i aromatyczne!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !