Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem białym i kandyzowaną skórką pomarańczową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
ser biały 1 kg
śmietana 1 opakowanie
cukier do smaku
cynamon Prymat do smaku
skórka z pomarańczy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem białym i kandyzowaną skórką pomarańczową

Mąkę przesiać na stolnicę a następnie dodając wody zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, dwie odkładamy i przykrywamy ściereczką a jedno rozwałkowujemy cienko i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy śmietanę, cukier oraz cynamon i mieszamy. Następnie dodajemy skórkę i ponownie mieszamy. Takim farszem, faszerujemy pierogi a następnie sklejamy i wrzucamy partiami do osolonej wody. Kolejne dwie części powtarzamy tak samo. Gotowe podajemy ze śmietaną i cukrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 02.09.2013 18:20
Robiłam raz pierogi z dodatkiem kandyzowanej skórki:) Ale były pyszne i aromatyczne!!
Bernadeta1 06.05.2013 00:12
bardzo smaczne
RenataZ-et 23.03.2013 21:24
to są moje smaki :)
Angelika10 27.02.2013 14:47
pycha pierożki
Kasiax18 14.05.2012 21:37
extra
Agnik 02.08.2011 21:38
pychota
Baska Kaska 29.12.2010 20:33
smaki dzieciństwa
IlonaAlbertos 17.07.2010 12:41
Bardzo lubię pierogi. Fajne połączenie sera i pomarańczowej skórki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak